top of page
Com mirem? copy: Acerca de

 513m2 Nau Bostik

El 27 de septembre de 2019, els alumnes de 1er de Batxillerat Artístic de l'Intitut Celestí Bellera vam realitzar una excursió a la Nau Bostik, un espai de creació artística situat al barri de la Sagrera, Barcelona. La visita estava dividida per dues parts: a la primera, vam poder veure diferents projectes fotogràfics i ens van explicar el significat d'uns quants d'ells; i a la segona, ens van fer una visita guiada on vam poder admirar algunes creacions d'art urbà.

Activitat 1: Projectes fotogràfics

 

Per fer aquesta activitat, vam haver de triar una col·lecció de les que estaven penjades. La que jo vaig triar va a ser la següent:

 L'autor del projecte escollit és Guido Pozzi. Pozzi explica com aquest projecte tracta l'Alzheimer, el qual el veu respresentat pel color gris, i diu que amb aquesta col·lecció vol apropar-se i explicar el que ha après de l'enfermetat.

 

La descripció que va fer l'autor va ser la següent:

      

Gris és una aproximació al record i a la seva pèrdua. M'he apropat a l'Alzheimer pràcticament des del desconeixement absolut i, amb el temps, a través de diferents enfocaments aparentment oposats, he explorat la malaltia i les seves conseqüències, un únic món gris.

La fotografia més destacable per imitar l'estil fotogtràfic del projecte escollit és la següent. 

 

En aquesta fotografia es pot observar un pla de detall d'un gos. Els colors principals són el blanc, el negre i el marró. A l'hora de posar-me a fotografiar em vaig fixar en que en diverses fotografies de la col·lecció de referència tenen primers plans (com, per exemple, la fotografia dels cabells de la dona), així que vaig probar de fer-ne un també. Vaig decidir fer un pla detallat del meu gos ja que quan tractava de fer-li a una persona les expressions semblaven poc naturals, ja que sabien que estaven sent fotografiades.

 

Podem trobar les fotografies descartades en aquest enllaç.

Com ja s'ha explicat, el projecte Gris vol representar l'Alzheimer com a records que es perden. L'autor també vol plasmar la idea que te i el punt de vista que ha creat mentre mirava la malaltia amb diferents enfocaments.

 

   En la meva petita col·lecció de fotografies enfocades en aquest tema he volgut centrar-me en els diversos símptomes de l'Alzheimer, ja que així es pot veure no només com afecta a la persona que el pateix, sinó que també podem veure com es el procés o desenvolupament d'aquesta malaltia en la persona afectada.

Activitat 2: Art Urbà

 

Aquests són els murals que vam veure durant la visita guiada:

Artista: Laguna i Emilio Cerezo.

 

Any: 2019

 

Tècnica: Esprai.

 

Significat: Des del meu punt de vista, podem arribar a veure elements d'una cuina (forn, nevera, etc) o també podem veure calaixos.

Artista: Fasim o Germán Bel.
 

Any: 2016

 

Tècnica: Esprai.

 

Significat: En aquest mural podem divisar diferents elements en blanc i negre amb un fons groc. En la meva opinió, aquests elements semblen persones o animals.

Artista: Axe Colours.

 

Any: 2016

 

Tècnica: Esprai.

 

Significat: És la representació del personatge Tyron Lannister (interpretat per 

Peter Dinklage) de la sèrie de televisió Games of Thrones. En la meva opinió, l'objectiu del mural es popularizar-se ja que apuest personatge és molt conegut però no te cap moralitat.

Artista: Sawe.

 

Any: 2016

 

Tècnica: Esprai.

 

Significat: L'autor utiliza un estil modern i refrescant, i la temàtica és japonesa ja que podem observar elements típics de Japó com la moneda de cinc yens, la vestimenta dels cuiners o el sushi.

Artista: Kram & Eledu.
 

Any: 2016 i 2019

 

Tècnica: Esprai.

​

Significat: Aquestes pintures representen personatges creats pels autors, els quals destaquen per tots els colors utilitzats i les formes que apareixen al fons.

 Artista: Sixe.
 

Any: 2016

 

Tècnica: Esprai.

 

Significat: Aquesta pintura destaca per la seva composició de colors i formes geomètriques. Desde el meu punt de vista, apuesta obra em recorda a l'ordre ja que (sobre tot a la part inferior) es pot veure que algunes formes encausen perfectament a dins o al costat d'unes altres.

Artista: Roger Sarret.
 

Any: 2016

 

Tècnica: Esprai i pintura plàstica.

 

Significat: És l'imitació de el mural de Sixe, on també podem veure formes deformades i una gran varietat de colors.

Artista: SheOne o James Choles.
 

Any: 2016 i 2019

 

Tècnica: Sprai + Pintura plàstica

 

Significat: En aquest mural podem observar que l'autor va voler fer formes que semblessin pinzellades, i el color que més destaca és el groc.

Artista: Mohamed l'Ghacham o Oitec.

 

Any: 2016

             

Tècnica: Pintura plàstica

 

Significat: És la representació de dues dones (o més persones, ja que hi apareixen més plats a la taula) reunides per dinar o sopar.

Artista: Roc Blackblock

 

Any: 2016

 

Tècnica: Amb plantilla.

 

Significat: Aquest és un dels diferents murals que es van fer amb l'intenció de donar més veu al moviment feminista Ni Una Menos, el qual pretenia donar-li veu a les dones que ha sofert de maltracte o més importància a aquelles assassinades per raons masclistes.

Artista: Miquel Wert.

    

Any: 2016

 

Tècnica: Pintura plàstica.

 

Significat: En aquest mural podem veure representada a una dona fent-se una cua. Els colors utilitzats són el blanc, el gris i el negre, cosa que li dona un aspecte melancòlic.

Artista: B-Toy.
 

Any: 2019

 

Tècnica: Amb plantilla.

 

Significat: En apuesta mural podem observar una dona i les paraules "Power" i "Atomic", les quals podrien descriure la dona que hi apareix.

Artista: Muretz.

 

Any: 2016

 

Tècnica: Esprai.

 

Significat: Aquest mural tracta de plasmar la realitat i el masclisme que hi existeix,  i, des del meu punt de vista, representar l'assetjament que sofreixen gran part de persones degut a la masclista idea de que els homes poden "expressar-se" lliurement, encara que altres persones es vegin afectades.

Artista: Juanjo Surce.

 

Any: 2017

 

Tècnica: Esprai.

 

Significat: Es poden observar dos personatges (un de mida exageradament més gran que l'altre) i una calaixera. En la meva opinió, l'autor va voler fer un mural "interactiu", on l'espectador quedés més impressioniat, i això ho va fer pintant la calaixera a una porta, cosa que fa l'efecte d'entrar en la calaixera.

Després d'observar les obres, vaig poder veure una relació entre l'obra numero 3 i altres imatges. 

 

La primera imatge que em recorda a l'obra 3 és una escena de la pel·lícula Atómica, en la qual els colors són molt semblants.La segona imatge és el logo d'Instagram, el qual també te una varietat de colors similars als del mural.I finalment, la imatge que em recorda a aquest mural és una de les imatges de la sèrie de televisió Games of Thrones, la font d'inspiració de l'autor a l'hora de fer la seva obra.

bottom of page